Tribunal

Dr. Oriol Bachs Valldeneu

Enginyer Tècnic Químic a l’ Escola d’Enginyeria Tècnica de Barcelona l’any 1969 i Llicenciat en Biologia a la Universitat de Barcelona l’any 1978. Doctor en Biologia a la mateixa Universitat el 1983. Catedràtic de Biologia Cel.lular des de 1991. 

És Catedràtic del Departament de Biologia Cel.lular i Anatomia Patològica (Facultat de Medicina, UB) on actualment desenvolupa una intensa activitat investigadora i dirigeix un gran nombre de tesis doctorals.

Temes de Recerca: Regulació del cicle cel·lular i càncer. Proteómica del Cicle Cel·lular.
Docència: Professor de Biologia Cel.lular a la Facultat de Medicina. Universitat de Barcelona.

Dr. Cristóbal Mezquita 

Llicenciat en Medicina a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona el 1968 i Doctor en Medicina en la mateixa Universitat el 1974. Formació postdoctoral al Baylor College of Medicine, Houston, TX. USA. 1974-1978. Catedràtic de Fisiologia des de 1984. Degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona des del 1990 al 1995. Distinció al mèrit docent de la Generalitat de Catalunya “Jaume Vicens Vives” 1997. 

Temes de recerca: Angiogènesi i Regressió Vascular. Expressió gènica 


Docència: Fisiologia dels Sistemes Cardiocirculatori i Respirator

Dr. Jordi Alberch Vie 

Llicenciat en Medicina a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona el 1983 i Doctor en Medicina en la mateixa Universitat el 1986. Investigador a l’Institut Fidia-Georgetown University (Washington DC; 1988-1989) i a University of Medicine and Dentistry of New Jersey (Pisacataway, NJ, 1994-1995). Professor Titular des de 1988. Distinció de la Generalitat de Catalunya: Promoció a la Recerca (2000).


És Professor Titular i responsable de l’equip de recerca de Neurobiologia del Desenvolupament del Departament de Biologia Cel•lular i Anatomia Patològica de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.


Temes de recerca: Mecanismes de mort neuronal. Fisiopatologia de les malalties neurodegeneratives. Neuroprotecció per factors neurotròfics


Docència: Professor d’Histologia, Estructura i Funció del Sistema Nerviós i Fisiopatologia de les malalties del Sistema Nerviós

Dr. Josep Ramírez 

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona l’any 1978. Doctor en la mateixa universitat l’any 1988. Metge especialista en Anatomia Patològica amb estudis desenvolupats a l’Hospital Clínic de Barcelona i al Massachusetts General Hospital de Boston (EUA). 

Professor Associat Metge de la Universitat de Barcelona. Habilitat al Cos de Professors Titulars en Anatomia Patològica i Cap de Secció d’Anatomia Patològica a l’Hospital Clínic.

Temes de recerca: Patologia pulmonar en malalties no neoplàstiques.

Docència: Anatomia Patològica General a tercer curs i Malalties de l’Aparell Respiratori a quart curs de la Llicenciatura en Medicina a la Universitat de Barcelona.