Tribunal

Dr. Oriol Bachs Valldeneu

Enginyer Tècnic Químic a l’ Escola d’Enginyeria Tècnica de Barcelona l’any 1969 i Llicenciat en Biologia a la Universitat de Barcelona l’any 1978. Doctor en Biologia a la mateixa Universitat el 1983. Catedràtic de Biologia Cel.lular des de 1991. 

És Catedràtic del Departament de Biologia Cel.lular i Anatomia Patològica (Facultat de Medicina, UB) on actualment desenvolupa una intensa activitat investigadora i dirigeix un gran nombre de tesis doctorals.

Temes de Recerca: Regulació del cicle cel·lular i càncer. Proteómica del Cicle Cel·lular.
Docència: Professor de Biologia Cel.lular a la Facultat de Medicina. Universitat de Barcelona.

Dr. Cristóbal Mezquita 

Llicenciat en Medicina a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona el 1968 i Doctor en Medicina en la mateixa Universitat el 1974. Formació postdoctoral al Baylor College of Medicine, Houston, TX. USA. 1974-1978. Catedràtic de Fisiologia des de 1984. Degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona des del 1990 al 1995. Distinció al mèrit docent de la Generalitat de Catalunya “Jaume Vicens Vives” 1997. 

Temes de recerca: Angiogènesi i Regressió Vascular. Expressió gènica 


Docència: Fisiologia dels Sistemes Cardiocirculatori i Respirator

Dr. Àngel Messeguer 

Llicenciat en Química per la Universitat de Barcelona el 1969 i Doctor en Química per la mateixa Universitat el 1974. Formació postdoctoral a la Universitat de Cornell (USA) durant 1978-1979. És Professor d'Investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques des del 1991 i està adscrit a l'Institut d'investigacions Químiques i Ambientals de Barcelona, on dirigeix la Unitat de Química Bioorgànica. En l'actualitat és també Director del dit Institut i President de la Societat Catalana de Química (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) 


Temes de recerca: química mèdica, química combinatòria, antioxidants, mecanismes d'acció a nivell molecular de composts citotòxics.

Docència: ha participat com a professor de diversos cursos de tercer cicle a la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona.

Dra. Cristina Minguillón Llombart 

Llicenciada en Farmàcia per la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona el 1981 i Doctora en Farmàcia per la mateixa universitat el 1987. Formació postdoctoral al Conservatoire National del Arts et Metiers a París, França (1990). Professora titular de Química Orgànica de la Universitat de Barcelona adscrita al Departament de Farmacologia i Química Terapèutica, unitat de Química Farmacèutica, des de 1991.

Actualment desenvolupa la seva activitat investigadora a l’Institut de Recerca Biomèdica del Parc Científic de Barcelona.

Temes de recerca: Separació d’enantiòmers: estudi fonamental del mecanisme de reconeixement enatioselectiu i la seva aplicació a la separació de fàrmacs o els seus intermedis sintètics.

Docència: Química Farmacèutica, disseny de fàrmacs i síntesi de fàrmacs.

Dr. Francisco J. Muñoz López 

Llicenciat en Biología per la Universitat Complutense de Madrid el 1990 i doctorat en Fisiologia per la mateixa universitat l’any 1995. Formació postdoctoral a l’Hospital de la Princesa ( Universitat Autònoma de Madrid) i a P. Universidad Católica de Xile. És professor associat de Fisiologia Cel•lular de la Universitat Pompeu Fabra.

Temes de recerca: Processament cel•lular del pèptid beta-amiloide, patofisiologia de la malaltia d’Alzheimer, agregació bioquímica del pèptid beta-amiloide, estrès oxidatiu i citotoxicitat induïts pel pèptid beta-amiloide.

Docència: Fisiologia Cel•lular.